Jeg yder supervision til fagpersonale, der arbejder med klient- eller patientgrupper, som har forskellige psykologiske problemstillinger eller personale, som er i risiko for stress og udbrændthed fordi arbejdet er psykisk krævende. Det er en god investering i medarbejderes trivsel og arbejdsevne at give mulighed for at få talt arbejdsrelaterede problemstillinger grundigt igennem, enten individuelt eller i gruppe. Nogen gange kan begge dele være nyttigt og nødvendigt. Det kan være på arbejdspladser, hvor der arbejdes i tværfaglige teams og medarbejderne på den måde har problemstillinger imellem sig, udover de vanskeligheder, som selve arbejdet byder på. Jeg er får også selv supervision af Ole Taggaard Nielsen www.actklinikken.dk
Jeg har bl.a. superviseret fængselspersonale i Kriminalforsorgen, psykologer og socialrådgivere. Jeg har også erfaring med ledelsessupervision.
Jeg har god erfaring med individuel supervision over nettet, f.eks. med programmet Go to Meeting, som er en krypteret og sikker forbindelse.
Er der tale om gruppesupervision, holder jeg meget af den supervisionsramme, hvor en eller flere medarbejdere fremlægger en problemstilling, som de ønsker hjælp til, mens de øvrige supervisionsdeltagere danner et reflekterende team. Den lyttende gruppe bliver inviteret til at dele deres refleksioner, når den eller de, der har fremlagt problemstillingen har fået talt sagen godt igennem. Man forstår ofte en problemstilling anderledes, når man lytter til andres beskrivelse af det, man har beskrevet, som problematisk. At forstå en sag, en klient, en tilstand i sig selv eller hvad der nu er genstand for supervisionen, er hele formålet: at det bliver i orden, at det, der ikke kan forandres, er som det er.
Der kan både ydes supervision på sager eller samarbejdsrelaterede problemstillinger. Hvis der er behov for sidstnævnte, er det meget vigtigt, at alle deltagere er enige om hvad der skal diskuteres og hvorfor. Det er mit ansvar, som supervisor at være garant for en ramme, hvor det kan lade sig gøre at tale om personlige tanker og følelser med arbejdskolleger uden at blive angrebet eller føle sig udstillet og alt for sårbar. Det er supervisandens ansvar at bringe relevante supervisionstemaer frem.
Inden jeg påtager mig en gruppesupervisionsopgave ønsker jeg at møde personalet og få et indblik i de problemstillinger, der gør sig gældende. Det er vigtigt, at personalegruppen føler sig tryg ved mig og tror på, at jeg kan være den psykolog, der kan facilitere en forandring med dem. Dette første møde er altid vederlagsfrit. Efter en behørig tænkepause, tager jeg og I stilling til om, der skal opstartes et forløb.